Dag 4 (19-07-2022)

Kamperen is (nog) niet echt mijn ding. Om je tent soepel in en uit te komen moet je zo ongeveer een zwarte band yoga hebben. Mijn slaapmatje is wat aan de dunne kant (of ik ben 20kg te zwaar) en vannacht was er behoorlijk wat omgevingsgeluid van langsrijdende auto’s etc. En ze hebben hier ook een haan!

Daarnaast blijf ik een beetje klooien met mijn spullen. Ik heb nog geen ideale inrichting gevonden dus ik moet nog geregeld alles in en uit de tasen halen.

Gisteren was ik mijn horloge kwijt. Toen heb ik alle tassen overhoop gehaald, maar nog steeds niet. Uiteindelijk ten einde raad heb ik via de Garmin app geprobeerd het horloge te synchroniseren om te kijken of het horloge in de buurt was.

Blijkt dat er een find my watch functie in de app zit! Eind goed, al goed, maar ik moest wel weer alles opnieuw inpakken.

Nou, een hoop tekst voordat er ook maar een meter is gefietst. Vandaag staat er een tocht van 90 kilometer op het programma naar Derneburg met maar 500 a 600 hoogtemeters en het wordt 36 graden…

Wat een dag! De nacht was vreselijk, maar de rit begon het gelijk leuk! De route ging richting Hamelen door een prachtig landschap. Na 7 kilometers was er gelijk een klim die ik zelfs op de Mountainbike niet zou kunnen en ook vandaag was er geen meter vlak.

De man die ik gisteren zag op de camping was wat eerderweg, maar in Hamelen kwamen we elkaar weer tegen. We probeerden ieder onze eigen snelheid te rijden, maar we kwamen elkaar zo vaak tegen dat we net zo goed samen verder konden fietsen. Gezien de hitte geen onverstandig idee.

Onderweg was het voornamelijk veel schaduw opzoeken en onderweg zoveel mogelijk drinken inslaan.

Na ongeveer 70 kilometer kwamen we op een onverharde klim in de volle zon waar geen eind aan kwam. Toen moest ik even afstappen en uitpuffen. Daarna was het beste er wel af.

Ik had vooraf een hotelletje geboekt. Lechstedter Obstweinschänke, maar ook die is bovenop een berg. De laatste 3 kilometer waren nog even flink zwoegen.

Eenmaal boven hebben we de dorst gelest met een paar halve liters landbier. Btw, dit is echt een aanrader voor wie van lekker eten houdt met een drankje!

Morgen heb ik nog niets geboekt voor de nacht. De bedoeling is 90-100 km te fietsen en ter plaatste te kijken naar een camping of een hotel, maar gezien de warmte (38 graden) kan het zijn dat ik wat eerder stop.

Of we samen of alleen gaan fietsen dat weet ik nog niet. Misschien een goed idee om nog een keertje samen te rijden.

De inzamelactie loopt lekker! Het primaire doel is bijna bereikt, maar ga alsjeblieft door! Dank je wel Mama, Gerdien, Erik, Marianne, en 2x anoniem (waarschijnlijk Eddy) voor de donaties van vandaag 👍.

❤️ Thanks Johan. Ik mis jullie ook 😘