Dag 2 (17-07-2022)

Afgelopen nacht was geen topnacht. Het was berekoud. Ook kwam ik erachter dat de boer geen wekker heeft, maar een haan en ik had enorme kramp in mijn linkerkuit. Het is wel een beetje gelukt te slapen, maar overall was het niet best.

Vanavond verblijf ik in een gästehouse dus dan kan ik wat bijslapen en de dagen erna wordt het een stuk warmer, ook in de nacht. Dus hopelijk is dat probleem getackled

Vandaag was de eerste dag van de “officiele” route. 120 km schoon aan de haak. De route gaat over gevarieerde ondergronden. Je hebt matig tot zeer slecht asfalt, kasseien, zandpaden, bospaden en paden met veel stenen. Goed asfalt was zeldzaam.

Na ruim 80 kilometer klimmen en dalen gaf de Garmin aan dat er een klim aan kwam. Ik dacht, dat doe ik toch al de hele tijd? Maar ik had het mis, want vanaf dat moment reed ik van vennijnige klim naar vennijnige klim.

Normaal gezien ben ik al een hele beroerde klimmer, maar op een toerfiets uit het jaar kruik en met 5 tassen op de fiets is dat nog een graadje erger. De laatste 7 km heb ik op de telefoon genavigeerd via een wat lievere route. Het was stiekem wel even lekker om even op glad asfalt te rijden.

Al met al best tevreden met het resultaat

Misschien dat ik dat morgen ook doe met een gedeelte van de route. Het is een hele mooie route, maar wel loodzwaar en ik rij langere etappes per dag als dat de maker heeft bedoeld. De maker heeft de route in 9 etappes gesplitst en ik wil hem doen in 8 inclusief vanaf Almere naar Losser.

Als ik de route morgen volg naar de camping dan is dat 120 kilometer. Via google is het 80 en hij gaat langs de bergen/heuvels ipv eroverheen.

Het is in totaal 8 dagen fietsen. Dus ik moet goed op mijn lichaam letten. Ik wil niet uitvallen vanwege overbelasting.

Ook de fiets krijgt ook behoorlijk op zijn lazer. Alles piept en kraakt en bij elke off-road sessie verbaas ik me dat mijn banden niet lek gaan door de scherpe stenen. Dat zal ik nu wel gejynxd hebben…

In het pension heb ik een poging gewaagd om mijn fietskleding te wassen. Dat is gelukt, maar ik twijfel of alles morgen op tijd droog is. Na een pizza gegeten te hebben bij de traagste pizzeria van Duitsland en omstreken is alles nog steeds net zo nat als dat ik het ophing.

Alles gaat hier traag. Ik moest vrij lang wachten op de pensioneigenaar, mijn gewassen kleding wil maar niet drogen, het eten duurde een uur, mijn telefoon laadt niet goed op en internet is tergend langzaam.

Nee, Bad Rothenfelde is niet mijn dorp. Morgen snel weer weg hier!