Dag 3 (18-07-2022)

Ik begin maar gelijk met een rectificatie. Het gästehause in Bad Rothenfelde bleek uiteindelijk beter dan in eerste instantie gedacht. Het bed was geweldig. Ik was binnen 5 minuten weg en ik heb mijn beste nachtrust in tijden gehad.

Ook het ontbijt was top en ik vond het wachtwoord van de wifi. Welliswaar op een onlogische plek, maar het was er wel.

De tocht begon voorspoedig. De eerste 45 km tot Bielefeld heb ik volgens de gpx route gereden. Vanaf Bielefeld ben ik gaan navigeren via Google.

In Duitsland hebben ze geen drempels maar kuilen in de weg
Dit ging behoorlijk stel omhoog (en aan de andere kant steil naar beneden)

De hele weg was heuvel op en heuvel af. Het werd vanaf +/- 13:00 flink heet en ik heb dan ook flink wat water bij moeten tanken.

Sorry, maar een bikefie mag natuurlijk niet ontbreken.

Bielefeld is een grote, ongezellige stad dus ik dacht dat ik in het volgende plaatsje wat te eten kon krijgen. Echter is in Duitsland nagenoeg alles dicht wat met eten te maken heeft en geen brood is.

Een straat in Schrecklichhausen

Na Bielefeld werd het een lange strook van graanvelden, steile heuvels en ongezellige steden.

Dit is vanaf de grens een veel voorkomend uitzicht

Op 90 km vond ik een eettentje, maar daar ging de keuken pas om 18:00 open. Het enige dat ik kon bestellen was een stuk aardbeientaart. Op zich geen straf.

Al met al een zware dag, maar mijn benen voelen goed. Wel doet mijn rechter kleine teen onwijs veel pijn. Dus ik begin morgen op normale schoenen.

Nog meer graan

Op de camping ontmoette ik nog een fietser die dezelfde route fietst. Daar ben ik wat mee wezen eten bij het enige open niet-donner tentje van Bad Pyrmont.

Ik had een griekse salade en een kippensoep. De soep was niet veel soeps en in de salade zat zoveel vocht dat het ook voor soep door zou kunnen. Maar het is voedsel dus het vult. Hoogtepunt was de Erdinger 0.0.

Erg leuk om een medereiziger te zien die dezelfde route rijdt. We maken er geen wedstrijd van, maar als ik hem vlak voor of in Berlijn tegenkom dan bewaar ik wel wat lucht voor een eventuele eindsprint 😇

Er is al 2x gedoneerd via https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/xander-van-den-berg door Tim en Marco. Thanks toppers! 💪

Het zou leuk zijn als mensen wat doneren. Een klein bedrag mag ook. Dank je wel.