(Bonus)dag 9 (24-07-2022)

Wat doe je als je een dag vrij hebt aan het einde van je fietsvakantie? Juist! Dan ga je fietsen!

Omdat ik niet goed wist waar ik wat kon vinden had ik op zaterdagavond in de kroeg research gedaan bij wat locals en had ik op internet gezocht naar een fietstocht door de stad.

Dit laatste is zo goed bevallen dat ik dit in het vervolg vaker ga doen bij een citytrip. Fiets mee of eentje huren en dan met de gps de stad verkennen.

Onderweg heb ik een paar biertjes gescoord en als afsluiter een grote hamburger bij der Burgermeister. Ik hoor al 5 jaar van een vriend hoe geweldig de hamburgers daar zijn en hij had gelijk!

Berlijn is een uitzonderlijk stad. Aan de ene kant zie je overal de restanten van 2 wereldoorlogen en de splitsing tussen oost en west, terwijl het aan de andere kant een megabruisende stad die überhip is met diverse scenes.

De stad heeft megaparken met voor mij als absolute hoogtepunt het verlaten vliegveld van Berlin-Tempelhof, dat is omgetoverd tot park.

Vooral de Bernauer Strasse en de East-side galerie zijn erg indrukwekkend. Hier staan nog restanten van de Berlijnse muur met gedenktekens. Wat moet het een klus zijn geweest om Duitsland weer te herenigen.

East side Galery

Anyway. Fietsen door de stad is een feestje. Het stikt er van de fixies en racefietsen, maar het heeft niet het drukke van Amsterdam. Mensen gunnen elkaar ruimte en als je een foutje maakt in het verkeer word je niet gelijk uitgemaakt voor …lijer.

Alles bij elkaar een te gekke ervaring die ik niet snel zal vergeten. Hopelijk hebben jullie genoten van de verhalen en de foto’s. Ik zoek nog naar een mooie trip voor volgend jaar. Suggesties zijn welkom 👍

Paul, Sonja en de anonieme donor bedankt voor jullie bijdragen vandaag. Er staat inmiddels 465 euro op de teller!