Berlijn juli 2022

In 2022 heb ik een fietstocht naar Berlijn ondernomen en een reisverslag gemaakt. In de volgende pagina’s kan je lezen hoe deze zijn gegaan.

Het was mijn eerste langere fietsvakantie naar een prachtige bestemming, maar de reis erheen was ook fantastisch.

Duitsland is een geweldig land met vele contrasten. Vooral het verschil tussen wat vroeger West- en Oost-Duitsland was bizar.

Ik heb gekozen voor de route van Kees Swart en die heb ik grotendeels gevolgd. Te vinden op Fietsen naar Berlijn – Europafietsers of Algemene info Fietsen naar Berlijn (recreatief-fietsen.nl). Het was een pittige route en zeker aan te raden om deze op een mountainbike, gravelbike of in ieder geval op een wat stevigere vakantiefiets te doen met brede banden. Ik heb hem op een fiets gereden met 32mm banden, wat minder geschikt, maar zeker niet minder leuk was.

Groet,

Xander