Dag 5 (20-07-2022)

Gisteren ben ik in een fantastisch hotel beland. Het was mijn bedoeling om tot Berlijn geen bier te drinken, maar ik zag ineens in mijn bagage dat ik mijn ruggengraat van een naaktslak ook had meegenomen dus het duurde niet veel langer dan 3 seconden voordat ik de legendarische woorden uitbracht: ” O.K. nür eine dann”. Ein werd uiteindelijk drei

Toen we vanmorgen wegreden uit het hotel hoefden we de eerste 5 minuten niet te trappen omdat we alleen maar aan het afdalen waren. Die meters die we naar beneden gingen zijn dubbel en dwars goedgemaakt.

We zoefden in een afdaling door Derneburg. Volgens mijn medereiziger gingen we vlak langs een hele mooie burcht, maar we hadden geen zin om weer terug te klimmen dus heb ik maar een foto van het station gemaakt.

De grootste stad waar we vandaag door kwamen was Braunschweig. Aan de rand van de stad was een heel groot park. Het centrum was op zich heel mooi, maar ze waren overal bezig met het aanleggen van stadsverwarming en veel gebouwen staan in de steigers.

De route loopt door ongeveer ieder kasseienpaadje van de stad en ook door voetgangersgebied. Daar ben ik wat minder fan van.

Ondertussen werd het warmer en reden we weer in de volle zon tussen de graanvelden door.

Veel dorpjes hebben geen eigen winkeltjes dus het was erg lastig om aan drinken te komen. 100 kilometers was vandaag dan ook de max.

Al met al wederom een prachtige, maar loodzware rit vandaag.

Morgen probeer ik wat verder te rijden. Dan wordt het “maar” 30 graden.

In Duitsland hebben ze geen last van een tekort aan insecten…

Voor wat betreft de spieren voor spieren actie is er al 248 euro opgehaald. Thanks Wyanda en de anonieme sponsor die vandaag hebben gedoneerd. 💪