Laatste dagen voor de Reis

Dag 0 (15-07-2022)

De laatste voorbereidingen treffen was wel een beetje lastig.

Gisterenavond had ik al toegezegd mee te doen met een roeiwedstrijd en er moest overdag ook nog worden gewerkt. Vandaag moest ik last minute nog mijn voorwiel vervangen en nieuwe conussen in mijn achterwiel monteren, maar de wielen draaien nu wel als een zonnetje.

De fiets staat inmiddels gepakt en is klaar voor vertrek. De routes zijn ingeladen op de navigatie en op 2 campings na zijn alle nachten en de terugreis per trein geboekt.

Één reservering heb ik moeten cancellen omdat ik in de boekingsbevestiging ineens zag staan dat het een natuurcamping was. Inmiddels heb ik een andere gevonden.

Nou, morgen gaat het gebeuren.

Dag min 2 (13-07-2022)

Het succes van een dergelijke reis valt op staat met een goede voorbereiding. Die van mij was medium.

Gisteravond heb ik mijn oude website nieuw leven in geblazen om mijn reis vast te leggen, maar ik hoop niet dat het een handleiding gaat worden van hoe het niet moet.

Wie maakt er nou nog een reisblog? Ik begin meestal pas aan iets op het moment dat het helemaal niet meer hip is. Echter, om op elke stop een ander tiktok dansje te doen, dat zag ik ook niet zitten.

Ondanks dat ik al heel wat vooraf had geregeld merk ik dat er last minute zoveel bij komt. Tot het laatste moment heb ik getwijfeld welke fiets ik zou nemen en de fiets die het gaat worden bleek op het laatste moment toch nog wat gebreken te hebben. De conussen van zowel het voor- als het achterwiel was versleten. Voor het achterwiel is het gelukt ze te vinden, maar voor het voorwiel gaat het niet op korte termijn lukken.

Als het goed is dan kan ik via een bevriende fietsenmaker nog een oud, maar goed wieltje op de kop tikken. Mocht dit niet lukken dan ga ik nog proberen een wiel ergens vandaan te scharrelen of maar gewoon kijken hoe ver we ermee gaan komen.

Daarnaast moet ik nog wat dingen kopen, de route nogmaals uitwerken in Excel, mijn beoogde slaapplaatsen contacten en de treinreis terug boeken.

De eerste nacht wilde ik iets regelen via vrienden op de fiets, maar uiteraard ben ik op het laatste moment mijn pasje kwijtgeraakt… Gelukkig zit er niet van alles tegen.

Ik wilde het eerder regelen, maar afgelopen maand was het een gekkenhuis. Zowel ik als Saskia waren jarig, we zijn 15 juni getrouwd en ik ben gewisseld van baan. Het waren gelukkig wel leuke dingen, maar ik loop nu wel wat achter met plannen.

Het is wel een beetje apart om tijdens je wittebroodsweken alleen op vakantie te gaan, maar mijn vrouw staat enigszins achter mijn plannen. Althans, dat zegt ze.

Vanavond ga ik de route definitief maken, de accomodaties zoveel mogelijk mailen, de aandrijving van de fiets schoonmaken en beginnen met de tassen definitief in te pakken. De fietsnavigatie houder moet nog worden gemonteerd en alle apparatuur opgeladen.

Vanavond ga ik de aandrijving van de fiets schoonmaken en de tassen definitief inpakken. De fietsnavigatie houder moet nog worden gemonteerd alle apparatuur opgeladen.

Morgenavond nog een wedstrijd roeien dus dan heb ik geen tijd om te pakken.

Archieffoto van een eerdere wedstrijd